Täby Musikklasser
– kvalitetsinriktad musikutbildning

Täby Musikklasser grundades 1984 och är Täbys ledande musikskola med inriktning på körsång. Musikklasserna är kommunala grundskoleklasser med utökad musikundervisning. Varje år antas en klass i årskurs 4 med 30 elever som går tillsammans från årskurs 4-9 i grundskolan.

Körsång – enligt svensk körtradition

Körsången är grunden i undervisningen. Den utgår från den svenska körtraditionen och varje klass är en kör. Repertoaren är bred; klassiska körverk, folkmusik, jazz, pop, opera, musikal och nyskriven modern musik. Körsångsinriktade musikklasser är en svensk företeelse som varit framgångsrik ända sedan starten i Stockholm på 1930-talet.

Luciatåg, kungabesök och Malena Ernman

Våra körer sjunger på erkänt hög nivå. Vi har uppträtt med bl.a. Sven-Bertil Taube, Loa Falkman, The Real Group, Bo Kasper, Malena Ernman, Georg Riedel, Carola, Charlotte Perrelli och Nanne Grönvall. Vi har också gjort musikföreställningar, operakonserter, anordnat festivaler och medverkat i Carmina Burana, Verdis Requiem och Jesus Christ Superstar. Eleverna sjunger vid invigningar, kungabesök och har gått luciatåg på Operan och för Nobelpristagare.

Luciafirande med skolans 180 elever

Bland skolans ca 10 stora konsertproduktioner per år finns en Luciakonsert som lockar nära 2 000 personer till Täby Sportcentrum.
Skolan är idag en av Täbys största konsertproducenter. Konserterna har kommit att bli en viktig del av Täbys kultur- och musikliv, men är också betydelsefulla höjdpunkter i elevernas utbildning.

Lyssna på hur Täby Musikklasser kan låta