Musiklärarna

– Engagerade musikpedagoger

Våra musiklärare Gitte Littwold och Cecilia Franzén är välutbildade musikpedagoger med inriktning på barn- och ungdomskör. Gitte har arbetat med mu­sikklasserna i mer än 30 år och Cecilia har lång erfarenhet som körledare och sångpedagog. Med stort engagemang och kreativ lust förvaltar och utvecklar de musikmetodiken och konsertverksamheten i Täby Musikklasser. Musikundervisningen är verksamhetens kärna och där spelar våra musiklärare naturligtvis en central roll.
2007 fick våra musiklärare Täby Kommuns stora kulturpris för sina mångåriga insatser för Täby Musikklasser och barn- och ungdomsmusiken i kommunen.

Gitte Littwold

”Ibland går man runt i ett lyckorus efter musiklektionerna.”

Gitte LittwoldVi har ett helt fantastiskt jobb! Det är jätteroligt att få jobba med så duktiga och intresserade elever. Vi lärare får massor tillbaka av eleverna. Ibland går man runt i ett lyckorus efter musiklektionerna.

Vilka är fördelarna för eleverna med att gå i musikklass tycker du?

Det är att eleverna har musiklektion och får sjunga varje dag. Det utvecklar eleverna till att kunna söka sig till musikutbildningar i framtiden. Jag tror också att det är väldigt bra att få arbeta mer med den kreativa högra hjärnhalvan. Det gör att de sedan lättare kan koncentrera sig på de teoretiska ämnena. Sedan finns det en skön gemenskap i klasserna. Eleverna tar hand om varandra och alla elever behövs när det är konsert.

Varför tycker du att man ska söka till Täby Musikklasser?

Vill man sjunga varje dag, få en trygg skolgång och träffa likasinnade, då tycker jag att man ska söka.

Cecilia Franzén

”Att få arbeta i musikklass med elever som alla vill sjunga och att få vara en del i deras musikaliska utveckling, det är ett privilegium.”

Cecilia Franzén

Vilka är fördelarna för eleverna med att gå i musikklass tycker du?

Eleverna får ägna en stor del av tiden i skolan till något de gillar och dela det med andra som har samma intresse. Tillsammans tar vi oss an musikaliska utmaningar som ibland är ganska komplicerade och den glädje vi sedan upplever när allt till slut faller på plats är magisk och starkt sammansvetsande.
Konserterna blir upplevelser i sig och minnen som man delar med sina klasskompisar och alltid kommer att bära med sig.

Varför tycker du att man ska söka till Täby Musikklasser?

Om man tycker om att sjunga och vill utvecklas musikaliskt så får man här möjlighet att göra det varje dag, i en bra miljö, på skoltid och utan att behöva resa allt för långt.

Anders Asp – lärare under mer än 30 år

Täby Musikklassers mycket uppskattade musiklärare Anders Asp avled 2018.